Festival vrši promociju mladih umjetnika i stvaralaca, te daje priliku mladima da prezentuju i razmijene svoje talente, znanja i vještine. Javorwood predstavlja odličnu motivaciju i mogućnost za mlade kreativce kao mjesto gdje se njihove ideje, djela, radovi, projekti i vještine žele čuti i vidjeti. Na festivalu učestvuju DJevi, umjetnici, bendovi, grafiteri i mnogi drugi.

Na glavnom, finalnom danu festivala, u subotu 6. avgsuta će biti predstavljeni svi radovi, djela, performansi, predstave, sa bogatim muzičkim programom na dva stagea, kao i kreativnim radionicama za djecu i odrasle.

Za vrijeme umjetničke rezidencije je od srijede svako veče organizovan DJ u periodu od 18.30 do 21.30 sata, i u tim danima je ulaz besplatan, a na završni dan, u subotu, 6. avgusta, posjetioce očekuje raznovrstan program. Edo Maajka je ove godine glavni gost, a pored njega publiku će rasplesati Petar Z, bend iz Beograda, zatim DJ Audio InFunktion, Mr Mehikano, DJ Sahfi & Erius, pjevačica Iva Pažin, a očekuju nas i glumački performansi od glumica Ene Kurtalić i Margarite Mladinić, slikarski performans Isidore Branković, te mnogi druge zanimljive izvedbe.

Kompletan program možete pronaći na web stranici festivala www.javorwood.com.

Karte su u pretprodaji 10 KM, i možete ih kupiti online preko platforme kupikartu.ba, na njihovim prodajnim mjestima ili u restoranu Javorovog Dola. Glavnog dana ulaz je 15 KM a za djecu cijena karte je jedinstvena – 5 KM.

Ovaj jedinstveni umjetnički festival je specifičan po tome što već osmu godinu promoviše prirodu i umjetnost, što daje umjetnicima priliku da kreiraju zajedno u prirodnom ambijentu, posjetiocima mogućnost da prate njihov proces rada i da na glavni dan vide jedinstvena djela i nastupe.

Javorov Do se nalazi na Bjelašnici, 2,5km od ski centra Bjelašnica, i popularno je izletište za mnogobrojne ljubitelje prirode.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.