U Ljubuškom je održano prvenstvo BiH u brdskom biciklizmu u disciplini XCO. Članove biciklističkog kluba Čapljina koji su bili najuspješniji, primio je gradonačelnik Čapljine, a iz biciklističkog kluba za OP kažu da na sve načine nastoje zadržati mlade u tom gradu.

Članovi biciklističkog kluba Čapljina su rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i prirodu. Prvu Čapljinsku biciklijadu u Ljubuškom organizovali su krajem juna 2020. godine, u kojoj je učestvovalo oko 140 biciklista iz Čapljine i okoline. Na prvenstvu u brdskom biciklizmu Dominik Šimić osvojio je drugo mjesto u kategoriji kadeta.  
Vozio sam 3 kruga, krugovi su po 5 km, 2 km spuštanja, 3 km penjanja. Vozio sam sat I 9 minuta. Prvoplasirani je bio bolji za 2 minute.”
Prvenstvo je održano u 3 discipline sa 100 takmičara. Ilija Perić osim biciklističkih utrka vozi i trijaton. O svom iskustvu ističe:
Većinom preferiram da vozim maraton. Kolega više voli XCO, to je kao olimpijska disciplina. Ja sam u malo jačoj kategoriji, a što se tiče forme, kako kad, ne mogu uvijek završiti na postolju.”


Iako djeluje već godinama, Biciklistički klub je zvanično registrovan tek 2019. godine i od tada postiže zavidne rezultate. Glavna misao vodilja u klubu je omasoviti ga sa djecom i mladima, što nam potvrđuje i Vedran Pažulj, predsjednik kluba.
Vozimo već odavno ali nekako smo službeno krenuli prije tri godine i omasovili smo se. Fokus je na djeci i mladima.”
Biciklistički klub Čapljina je dobar mehanizam kako mlade zadržati u Čapljini te im ponuditi adekvatne zanimljive aktivnosti. Želimo im mnogo sreće i uspjeha u takmičenjima iako, kako kažu, sportski rezultati nisu njihov primarni cilj.