Institut za razvoj mladih i zajednice Perpetuum mobile u sklopu projekta “Samo jedno mjesto se zove dom” u banjalučkom Domu omladine realizovaće više aktivnosti ali trenutno je u fokusu besplatna instruktivna nastava za učenike osnovnih i srednjih škola.

Početak instruktivne nastave je planiran od ponedjeljka 8. novembra, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem i-mejla: instrukcijeudomu@gmail.com, do petka, 5. novembra, kako kaže Sonja Milinčić, PR Instituta za razvoj mladih i zajednice Perpetuum mobile.

“Naš plan je da osnovcima i srednjoškolcima obezbjedimo besplatne instrukcije iz različitih predmeta a koje će im držati stipendisti grada Banjaluke. Instrukcije su iz matematike, engleskog i srpskog jezika, istorije, biologije i fizičkog vaspitanja za sada. Iskoristila bih priliku da pozovem sve zainteresovane penzionisane profesore, ukoliko žele da drže instruktivnu nastavu u Domu omladine da nam se jave u prostorijama Doma srijedom i petkom 10 -12 h ili putem maila instrukcijeudomu@gmail.com kako bismo radili i na međugeneracijskoj solidarnosti.”

Termine instruktivne nastave možete pronaći na društvenim mrežama Doma omladine i Instituta za razvoj mladih i zajednice Banja Luka a zahvaljujući principu “vječnog kalendara” nećete imati problema da zapamtite kada je koji čas.

“Taj raspored ćemo još dopunjavati jer je planiran još jedan sastanak sa stipendistima pa ćemo vidjeti da li je još neko od njih zainteresovan u nekom od terminima. Termini instrukcija su po principu vječnog kalendara, tako da u jedan sat poslijepodne su instrukcije za prvi razred srednje škole, u dva za drugi, u tri za treći i tako sve do devet sati naveče s tim da su od pet do devet sati instrukcije za učenike od petog do devetog razreda osnovne škole. Raspored je kreiran uskladu sa tim koji student u kom terminu može i iz kojeg predmeta ali mi se nadamo da ćemo to još da popunimo u toku sedmice.”

Ovo je sjajna prilika da upravo stipendisti na ovaj način pomognu mlađim sugrađanima da savladaju gradivo i da na neki način steknu praksu.


Jelena Đurović
Novinar, radio voditelj, a od 2009. godine dio ekipe Omladinskog programa BHR1. Voli svoj posao i sve sfere radijskog života. Voli šumu, more, muziku, bicikl, lijepo ponašanje, jogu i žutu boju.