U periodu odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, u Kotor Varoši dešava se malo drugačija situacija, smatraju u Udruženju mladih „Heroj“ koje tokom ljeta organizuje festival Truck and Roll Fest 2019.

Mladi su pasivni, mladi ništa ne poduzimaju…- svima su puna usta kritike mladih. Svima onima koji nisu zadovoljni vlastitim životom i stanjem u društvu kao jednog od krivaca navode mladu populaciju društva. Ipak, da se uvjerimo da situacija nije ni blizu onoj kakva se predstavlja, dovoljno je da odemo u dolinu rijeke Vrbanje – tamo gdje sunce izlazi iza planine Borje a zalazi iza Čemernice. Mali grad kroz koji projurite dok žurite u Banja Luku – Kotor Varoš – grad malih heroja, kažu iz Udruženja mladih Heroj.

Formalno-pravno naše Udruženje je nastalo u martu prošle godine. Do sada smo imali ograničeno djelovanje zbog resursa koji su nam bili na raspolaganju. Jedan od značajnih projekata je Truck and Roll Festival. Ovo je četvrta godina kako se on održava i ove godine po prvi put u organizaciji učestvuje i naše Udruženje,

kaže Đorđe Bojić, direktor Udruženja.

Đorđe obećava najbolji i najkvalitetniji festival do sada koji su uspjeli organizovati zahvaljujući sredstvima koja su uspjeli prikupiti.
Ovogodišnji Festival će se održati pod promocijom mira i ljubavi, a ima za cilj druženje mladih i promociju rock muzike.

Festival počinje 3.8. na Gradskom trgu. Bina na kojoj će nastupati izvođači zapravo je kamionska prikolica u kombinaciji sa montažnom binom što daje poseban doživljaj,

objašnjava Đorđe.

On kaže da je svijest mladih o važnosti volontiranja u ovom gradu u porastu, ali i da se razni aspekti života u ovom gradu razvijaju i napreduju, čemu je dokaz i ovaj Festival.