Међународни фестивал студентских позоришта “Кестенбург” биће свечано отворен данас (19. фебруара) у 18 сати,  у Академском позоришту АКУД-а Универзитета у Београду “Бранко Крсмановић”. Фестивал ће да отвори олимпијски шампион и прослављени одбојкаш Владимир Грбић.

Фестивал “Кестенбург” по пети пут организује Бањалучко студентско позориште, од 19. фебруара до 19. јуна, уз учеснике са шест континената а у такмичарском програму биће изведено укупно дванаест представа. Фестивал ће имати и богат пратећи програм са 38 догађаја, од којих ће десет бити одржано у Београду, по један у Ужицу, Бечу и Сан Франциску, а 25 у Бањалуци. Представништво Републике Српске у Србији је медијски и технички помогло организацију фестивала.

Афирмисани умјетници и млади таленти из Србије кроз редовно учешће на фестивалу  остварују сарадњу и размјену искустава са колегама из Српске и свијета, чиме се даје и допринос подстицању и јачању веза на пољу културе и позоришне умјетности између Републике Српске и Републике Србије.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.