Kako kreativno provesti zimu najbolje znaju u Mostarskom teatru mladih. Tamo je završen petodnevni Sajam dječije kreativnosti – 15. “Bajkovnica”.

Bajkovito je ovoga puta na “Bajkovnici” bilo za štićenike Egipatskog sela. Prvoga dana rađen je uvod u dramske i pedagoške radnje, a potom su počeli ples, akrobacije, gluma, te različite vrste govornih i pokretnih radnji. Sabahudin Dino Gluhović, član MTM-a govori za OP o svom iskustvu u radu s djecom.

“S djecom radimo razne vrste improvizacija, a zadnjeg dana od njih tražimo da svojom maštom kreiraju neke radnje, na zadate teme, kako bismo vidjeli šta djeca imaju na umu, o čemu misle, koji su njihovi problemi, koje su njihove tegobe, te da zajedno s njima tražimo rješenja kroz neke dramske radnje.”

Teme su uglavnom iz svakodnevnog života, pitanja koja opterećuju mlade i na koja pokušavaju pronaći odgovore. Članica MTM-a Edina Delalić kaže da su djeca mogla mnogo toga naučiti.

“Djeca također mogu naučiti mnogo o sebi samima, kao i o društvu, ali najvažnija je ta neka samospoznaja. Do samospoznaje su na radionicama došli i njezini predavači, nekada i sami sudionici Bajkovnice.”

Gluhović je istakao važnost Bajkovnice i zašto se pije svega odlučio upustiti u priču sa teatrom.

“Baš je Bajkovnica ta zbog koje sam ušao u teatar. Prije 13 godina, na radionicama Bajkovnice, rodila se ta prva ljubav između mene i teatra.”

Rad na edukaciji mladih glumaca i podizanju kvalitete glumačke igre i dalje će biti u fokusu djelovanja Mostarskog teatra mladih. U ovoj godini najavljuju nove projekte, u planu su četiri nove predstave te niz redovnih aktivnosti u suradnji s Centrom za dramski odgoj. Mostarskom teatru  mladih želimo puno uspješnih projekata i da nastave mladima pružati podršku u umjetnosti kao i stvarati nove mlade nade.