U Ljubuškom je održan Beer Fest u sklopu kojeg su posjetitelji imali priliku uživati u brojnim zanimljivim događajima, ali i kušati više od 40 vrsta piva. Osim bogate ponude različitih pivovara, od kojih organizatori posebno ističu šest pivovara iz domaće radinosti, tu je bila i Lounge zona u kojoj su se posjetitelji mogli takmičiti u raznim zabavnim igrama poput stolnog fudbala, flip-cupa i ostalih pivskih igara.

Na festivalu su se u sklopu Food cornera mogli probati i vrhunski burgeri, kobasice i finger food koje su za posjetitelje pripremali neki od najboljih domaćih streetfood majstora. Mladen Bebek, direktor Turističke zajednice Ljubuški, jedan od organizatora spomenutog događaja otkrio je po čemu je Beer Fest Ljubuški jedinstven i zašto ga vrijedi posjetiti:

„ Cilj je ponuditi građanima za kraj ljeta a i pred početak nove školske godine da se ljudi mogu opustiti, kušati dobru hranu, slušati dobru glazbu te domaća kraft piva koja često nemaju priliku ni kupiti. Tu su i dva dana lagane zabave i druženja. Bilo je jako puno naših građana koji se možda i ne viđaju tako često.“

Festival je jedinstven po velikom broju vrsta piva a organizatori kažu da ovakav festival nije viđen u okruženju. U ponudi je veliki broj svjetskih brandova piva a mnogo je vrsta craft piva koja su oduševila posjetitelje, što za OP potvrđuje i Mario Mandić iz Udruženja Manifest.

„Najbolja su piva na festivalu a probao sam ih dosta. Meni osobno nova runda I am an idiot se zove pivo, to je New England vrsta, meni osobno najbolja, iako ni ove domaće nimalo ne zaostaju.“

Za gastro kutak Festivala pobrinuli su se chefovi: Profa23 iz Širokog Brijega, Food Manifest i Von Herzog – pobjednik Street Food Festa. Program je otvoren radionicom ”Proces proizvodnje craft piva” koju su vodili Arslan Mesihović iz Oldbridža i Mario Ćorić iz Trojanskog piva. Arslan Mesihović iz Oldbridža za OP ističe:

„Izlažemo nekoliko naših piva iz pivovare Oldbridž a inače smo tu da se družimo s pivarima i lokalnim stanovništvom. Predstavljamo Marakuju.“

Ovaj festival posebnu pažnju je posvetio pivarima iz domaće radionosti. Jedna od toh pivovara je Herceg pivo koju predstavlja Ivan Zadro.