U Širokom Brijegu u parku Sajmište je održan četvrti po redu Street Food Fest. Preko 10.000 posjetitelja uživalo je u novim ponudama i slasticama, ali i odličnoj muzici i zabavi za sve uzraste. Ponuda je na ovogodišnjem festivalu daleko najšira od svih festivala u regiji. Ove godine predstavilo se 12 izlagača, od kojih su, između ostalih, Von Herzog, Dedin Krompir, Kodiak burger & steak, Junk by Chef Severin, Barba, Profa 23, Rešetka Pop-up Grill Bar, Bjorn Pizzeria, Gastro Garage, Yum Yum Corner, tegla Pancake Factory, te Chef’s Bites.
Svake godine organizatori Street Food Festa u Širokom Brijegu nastoje obezbijediti što bolju zabavu za sve posjetioce. Ove godine ima najviše izlagača i najveća je ponuda jela. Istakli su se i na popratnim sadržajima o čemu za OP govori Mario Mandić, organizator.
„Kao i prethodnih godina imamo dosta širok izbor hrane i ponude tako da ove godine možda imamo najveći izbor hrane do sad. Trudili smo se okupiti što više izlagača ne što viši količinski nego što širi broj izlagača s raznim jelima tako da ove godine osim neizbježnih burgera koji su dosadašnjih godina bili najbrojniji ove godine imamo puno nekih jela kao što su španjolska paelja, libanonski burgeri, razne deserte do američkih wingsa, pizze napolitane dimljenog mesa janjetine itd. Imamo i jednog izlagača iz Varaždina i prvi put ćemo imati burger sa mješavinom janjetine i govedine kao hercegovački burger. Jer je to izlagač koji je po treći put ovdje i želi nekako da se zahvali i potrudio se napraviti jedan klasični hercegovački burger. Imamo i raznih izlagača iz Sarajeva, kao Dedin Krumpir koji je dosta popularan i na drugim street festivalima. On dolazi sa specijaliziranim krumpirom koji se nakon pečenja puni raznim sastojcima.“
Mandić ističe kako je ovogodišnja specifičnost festivala najveći broj izlagača. Dotiče se i nekih izlagača koji su nagrađivani.
“Dvanaest izlagača ove godine, to je najveći broj izlagača. Svake godine se trudimo jer traje tri dana. Želimo da ih ne bude previše jer puno ljudi želi što više probati jela. Cijeli food koncept je jako zanimljiv, imamo npr. ljude koji se bave auto utrkama i imaju svoje chicken wingse. S druge strane imamo Severina Terzića jednog od najpoznatijih kuhara u BiH. U restoranu na Hvaru je dobio Michelin preporuku. Imamo i Božu Ćorića iz Širokog koji se nedavno vratio iz Libanona sa zlatnom medaljom.“
Organizacija festivala je uvijek stresan posao sa puno izazova i uzbuđenja. Iako je ovo već četvrta godina festivala, nervoza je uvijek prisutna.
„Svake godine se trudimo uraditi najbolje i dići na višu razinu ali do zadnjeg trena strepi čovjek kako će sve ispasti. Pored gastro kutka, svake godine se trudimo ponuditi različit program tako da u biti taj park koji se nalazi u na predivnoj lokaciji, odnosno cijeli festivalski trg podijelimo na više zona i imamo tu centralnu zonu s kućicama. Pored te centralne zone ima i kids korner i razne zabave za djecu, te druge igre animacije. S druge strane lounge zona u samom parku tu budu poredani razni sadržaji lazy begovi, ležaljke za ekipu koja želi uživati bez trke. To je mjesto za opuštanje.“
Pored odlične gastro ponude posjetitelji su uživali i u odličnoj muzici. Tako se tu našla Opća opasnost, hip hoperi, Majer, ali i mladi punk rock bend iz Širokog. Svake godine nastoje pružiti priliku i mladim muzičarima da se predstave publici.