Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih


Srediste za cjeloživotno učenje (SCU) implementira projekat pod nazivom “Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih”  čijom se realizacijom očekuje 30 osoba koje će proći edukaciju od 10 modula u okviru 15 webinara.

Pravo na učešće imaju fizičke osobe i Startup preduzeća na teritoriji Bosne I Hercegovine:

– mladi (žene i muškarci od 15 do 40 godina) – učenici, studenti, nezaposlene osobe koje imaju afinitete za osobni rast i razvoj,

– mladi koji imaju interese za učenje o poduzetništvu ili osnivanju vlastitog biznisa,

– Startup preduzeća kojima je potrebna pomoć da unaprijede svoj posao.

Cilj poduzetničke akademije je promicati poduzetnički duh i samozapošljavanje u svrhu poticanja gospodarskog razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i povećanja kvalitete života ciljane skupine, te ojačati kapacitete Startup preduzeća u svrhu povećanja njihove konkurentnosti na tržištu, povećanja stabilnosti poslovanja i otpornosti na vanjske izazove i ekonomske krize.

Osobe zainteresirane za upis na Poduzetničku akademiju mogu se prijaviti putem Aplikacije za sudjelovanje u programu, najkasnije do 17.06. 2022. do 16h.

Aplikacijski obrazac možete ispuniti ovdje.

Aplikacija treba biti podnesena na jednom od službenih jezika BiH putem emaila: info@scu-bih.ba ili preporučenom postom na adresu:

Središte za cjeloživotno učenje

Donje Putićevo bb, 72270 Travnik

sa naznakom “Upis na Poduzetničku akademiju”

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Nakon sto Komisija primi i analizira potrebnu dokumentaciju, aplikanti će biti informirani o ishodu evaluacije i daljnjim koracima.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

Telefon: +387 30 708 300

email: info@scu/bih.ba

web: www.scu-bih.ba