„Tamo ću te čekati“, „Katarinizam“ i „Glasno ćutim“, knjige su koje mnogim mladima daju motivaciju, vjeru te samopouzdanje. Njihova autorka je Katarina Isailović, a većinu pjesama je, kaže, napisala u trenucima različitih emotivnih stanja. Na 24. rođendan, za nekoliko dana izlazi nova, četvrta knjiga, ove mlade autorke.

Sve je počelo još u srednjoj školi, prvo su to bili sastavi a onda i poezija. Svijest o dobrom pisanju u tom trenutku nije postojala, ali vremenom se uvidjelo koliko ustvari tu ima talenta i kako se sve ono što osjećamo može prenijeti u najljepše stihove, priča za OP Katarina.

Počela sam da pišem kada sam se prvi put istinski zaljubila. Moje stanje u tom trenutku je bilo pokretač svega. To mi je pomoglo da shvatim da će moj životni put i pravac u stvari ići u tom smjeru. Počela sam sa sastavima, a kasnije sam se ipak više pronašla u stihovima.

Inspiraciju nije teško pronaći, kako iz situacija iz svog života tako i iz životnih situacija njenih bližnjih.

Nikada nisam imala problem sa inspiracijom. Uvijek sam pisala o onome što se desilo meni ili nekome ko je meni jako blizak. Teme su uvijek ono što sam preživjela ili što sam mogla osjetiti na svojoj koži. Osjećanja su definitivno nešto što me najviše pokreće i ona su mi najveći izvor inspiracije. Inspiraciju pronalazim u samoj sebi i ljudima koji su prošli kroz moj život. Nažalost, oni koji su me najviše povrijedili su bili upravo ti koji su me pokrenuli i zbog kojih sam najviše pisala.

Dokaz da je tuga najveći čovjekov pokretač jeste i to da je Katarina u najtežim životnim trenucima napisala najljepše pjesme. Te pjesme posvetila je svojoj voljenoj baki Divni. Emocije su njen najveći i najsnažniji pokretač, kroz pisanje i stihove sve pokaže pa zato njena publika ustvari može reći da je poznaju bez filtera i lažnog predstavljanja.

Iako imam veliki broj pjesama i svaku volim na jedinstven i poseban način, pjesme koje sam posvetila svojoj baki su pjesme koje najviše volim i pjesme koje ću uvijek izdvojiti. One će biti bez konkurencije. Ona je bila jako bitna karika u mom životu a poslije tog gubitka desio se niz pjesama posvećenim tim momentima. Iako imam već pesme posvećene tome, uvijek kada pomislim na to dođu emocije i mogla bih još toliko da ih napišem o njoj.

„Poslednja pesma o nama“ naziv je nove knjige koja će uskoro ugledati svjetlost dana. 20.10 je dan kada ćemo po četvrti put da se uvjerimo koliko smo svi slični, kako svi imao neke probleme i ono najbitnije da za sve njih postoji rješenje, poručuje Katarina.

Na moj 24. rođendan izlazi i moja nova knjiga. Ovaj put posvećena je samo meni, mojim razmišljanjima, bijegu od nekih ljudi, stvari koje su me slomile. Prije svega, ponosna sam na sebe jer zaista ovaj put želim da ponovo pokažem sebe i ni jedna od pjesama nije napisana da bih se svidjela publici, nego upravo suprotno – da bi me publika ponovo upoznala i shvatila šta ja to njima nudim.

Planovi za budućnost ove mlade autorke pored plasiranja knjige u jasnost i promocije iste je i sajam knjiga u Beogradu. Mnogobrojni fanovi će upravo Katarinu moći pronaći tu. Mi joj želimo mnogo uspjeha i sreće sa novom knjigom. Nadamo se da će je publika prihvatiti te da će, kao i do sada, stihovi njenih pjesama pomoći njenoj mnogobrojnoj čitalačkoj pubilici.