Nova digitalna sala za studente, otvorena je na banjalučkom Elektrotehničkom fakultetu. Posebna pažnja posvećena je digitalizaciji i praćenju standarda kada su u pitanju digitalne sale za studente.

Da će ova digitalna sala imati itekako veliki značaj za sticanjw znanja iz domena elektrotehnike, potvrdio je i Aleksandar Jelić, predsjednik Saveza studenata ETF-a

“Značiće nam da studenti rade u uslovima koji su dostojni 21. vijeka i studenata elektrotehničkog fakulteta.”

Banjalučki ETF ove godine slavi 60. godina rada i u proteklom periodu nije bilo značajnijih ulaganja u učionice i osavremenjavanja prostora za učenje. zahvaljujući saradnji sa kompanijama iz drugih sektora, danas EFT studentima nudi kvalitetnije obrazovanje. Govori prof. dr Zoran Đurić, dekan ETF-a

“Fakultet ima dvije zgrade. Nije se adekvatno ulagalo u prethodnom periodu. Učionice su na nivou iz 60-ih i 70-ih godina. Pokrenuli smo inicijativu da sarađujemo sa kompanijama i da da sredimo ovaj prostor.”

Prof. dr Nikola Teslić, generalni direktor i osnivač Naučno-istraživackog instituta RT-RK, ističe da su studenti banjalučkog ETF-a prepoznati od strane poslodavaca u regionu. Ulaganjem u digitalnu salu, željeli su da pokažu dobru volju i na neki način se zahvale fakultetu koji za njihove potrebe obrazuje stručan kadar.

“Fakultet ima potrebu a mi koji imamo benefita od kadra koji se pravi ovde. na ovaj način željeli smo da na adekvatan način vratimo istoj toj instituciji koja kreira taj kadar.”

Fakultet Elektrotehnikeu Banjaluci svake godine privlači veliki broj studenata,a diplomirani inžinjeri ETF-a nisu na spsiku Zavoda za zapošljaanje.


Jelena Đurović
Novinar, radio voditelj, a od 2009. godine dio ekipe Omladinskog programa BHR1. Voli svoj posao i sve sfere radijskog života. Voli šumu, more, muziku, bicikl, lijepo ponašanje, jogu i žutu boju.