Dragi naši pretplatnici, zadovoljstvo nam je da vam možemo predstaviti novi projekat koji je BHRT realizovao! U pitanju je iRadio na čemu je naša Muzička produkcija radila već neko vrijeme i koji je sa šest radijskih stanica u potpunoj funkciji na web stranici www.bhrt.ba u meniju UŽIVO. http://iradio.bhrt.ba/
Nadalje, aplikacija BHRT iRadio za mobilne telefone je završena i možete je pronaći na:
App Store https://apps.apple.com/hr/app/bhrt-iradio/id1513493177
Google Play https://play.google.com/store/apps/details…, a ono što je najvažnije – omogućeno je besplatno preuzimanje sa navedenih platformi.

Za one koji žele znati nešto više o novim radio stanicama:

  • Art radio emituje 24-satni program posvećen umjetničkoj – ozbiljnoj muzici, najvećim projektima i kompozitorima svih vremena. Srce radija čine popularna djela u cilju stvaranja novog slušateljstva i dodatne edukacije starijih ljubitelja navedenog žanra. Slogan: „Umjetnička muzika je hit“!
  • Dance radio emituje 24-satni program posvećen elektronskoj plesnoj muzici od početka do danas. Akcenat je na velikim hitovima koji su obilježili nastanak i razvoj navedenog žanra. Radio promoviše sve ono što je aktuelno od muzičkih zbivanja na svjetskoj dance sceni. Slogan: „Radio uz koji plešemo“
  • Evergreen radio emituje 24-satni program posvećen bezvremenskim hitovima strane i domaće produkcije. Na ovom radiju se slušaju arhivski – rijetki i drugi muzički projekti od najveće vrijednosti, koje je teško pronaći u izvornom obliku i kvalitetu. Evergreen radio je najromantičniji radio koji nas podsjeća na vrijeme nevinih ljubavi i mladalačkih ideala. Slogan: „Nezaboravni hitovi“!
  • Naš radio emituje 24-satni program posvećen muzici iz BiH. Naša misija je jačati, održati i nastaviti izgradnju bh. muzičke scene, te podržati autore koji će dobiti svoj prostor za promociju kvalitetnih projekata. Naš radio zadržava pravo i obavezu očuvanja vrijednosti, te ćemo u tom kontekstu prezentovati samo kvalitetnu muziku. Slogan: „Naš radio, naša muzika.”
  • Sevdah radio emituje 24-satni program posvećen narodnoj muzici sa akcentom na Sevdah. Značajan dio programa obuhvata jedinstveno blago muzičkog arhiva BHRT-a. Slogan: „Muzika koja ima dušu“ govori sve.
  • Jazz.Ba radio emituje 24-satni program posvećen najkvalitetnijem džezu sa domaće i svjetske muzičke scene. Džez nije samo muzika nego i način življenja. Slogan: „Sve boje džeza na jednom mjestu“!

Uživajte u najboljoj muzici svih žanrova!

Vaš BHRT – Javni servis u službi građana