Mostarski teatar mladih: Izvedba predstave Žohari


Mostarski teatar mladih na Memorijalnoj sceni 2532 večeras (07.01.2022.) od 19.30 sati igra 32. reprizu predstave “Žohari” koja je nastala po tekstu Stanislawa Ignacy Witkiewicza, saopštio je eMTeeM. 

Mladi eMTeeM-ovci su istražujući mogućnosti teksta “Žohari” našli puno sličnosti sa gradom u kome žive i u kome nisu zadovoljni onim šta im grad nudi. Rezultat tog istraživanja je vrlo precizna detekcija onih koji uništavaju i grad i njihove živote u gradu. 

Predstavom to vrlo slobodno, direktno i bez ikakvih zadrški i kažu.  

“Stanislaw Ignacy Witkiewicz u svojim ‘Žoharima’ zapisa da grad opsjedaju žohari. Mi eMTeeM-ovci u svojoj predstavi, po istom tekstu, otkrivamo ko opsjeda naš grad. Ako imate dilema, ko su naši žohari, poslije ove izvedbe više ih nećete imati. Zato, bez dilema, na predstavu. Dođite u Titovu 128 i čujte šta mladi ljudi Mostara kažu  o gradu u kojem žive. Oni će vam reći ko su žohari koji uništavaju grad i naše živote u njemu, a vi im svojim prisustvom dajte snagu u njihovom nastojanju da stvari mijenjaju na bolje”, saopšteno je iz ovog teatra.