Povodom obilježavanja Кineske nove godine, Кonfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci organizuje likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na području BiH kao i za studente Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj luci.

Tema likovnih radova je Кineska nova godina te sadržaj rada treba da bude ispirisan ovim velikim praznikom u Кini, kako kaže predavač i prevodilac za kineski jezik u Konfucijevom institutu, Anja Mudrenović

“Riječ je o likovnom konkursu sa temom Kineska nova godina gdje se svim učesnicima ostavlja sloboda da nađu inspiraciju u ovom kineskom prazniku koji nam dolazi 12. februara i da slobodnom tehnikom naprave crtež, sliku, na papiru, platnu, dakle, nešto što im odgovara, što ih inspiriše i da nam pošalju. Tehnika je potpuno slobodna, učesnici mogu  da koriste sve ono što smatraju da im najbolje ide, da im najbolje leži. Radovi se mogu dostaviti lično na adresu Кonfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci – Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A na Fakultetu političkih nauka ili poslati poštom. Potrebno je da napišu ime i prezime, odakle šalju i da li su osnovna ili srednja škola, odnosno, koju školu pohađaju.”

Rok za slanje radova je 10. februar 2021. godine a biće izabrana dva najbolja rada učenika osnovnih škola i dva najbolja rada učenika srednjih škola koji će biti nagrađeni.

“Ovako nešto nismo do sada radili. Na ovaj likovni konkurs smo se odlučili  povodom Kineske nove godine a s obzirom na  trenutnu epidemiološku situaciju koja nam nalaže da nema okupljanja pa smo se odlučili da na ovaj način motivišemo učenike i sve polaznike kurseva Konfucijevog instituta. Do sada smo uvijek za Novu godinu organizovali priredbe i veće događaje u osnovnim i srednjim školama ali ove godine smo odlučili da malo promijenimo i mislimo da je ovo jedna dobra i lijepa novina i prilika za sve učenike osnovnih i srednjih škola”

Nagrade uključuju školski pribor i pribor za slikanje kao i knjige za najbolje učesnike likovnog konkursa. Za sve dodatne informacije, dostupna je imejl adresa: konfucijev.institut@unibl.org


Jelena Đurović
Novinar, radio voditelj, a od 2009. godine dio ekipe Omladinskog programa BHR1. Voli svoj posao i sve sfere radijskog života. Voli šumu, more, muziku, bicikl, lijepo ponašanje, jogu i žutu boju.