Humanitarac Trajan Janković, na Opštinskom trgu Bijeljine, 12. 8. održao je akciju ,,Udžbenici i školski pribor za socijalno ugroženu djecu”. Kroz ovu akciju obezbijedio je knjige i pribor za djecu od petog do devetog razreda, te je sve svoje pratioce na Instagram profilu redovno obavještavao o kupovini, cijenama i dobrovoljnim davaocima, nakon fotografisanja sa mališanima podijelio je i opis kojim se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji.

Pripremila Jovana Sando, novinarka OP-a.

,,Današnja humanitarna akcija ,, Udžbenici i školski pribor za socijalno ugroženu djecu” je hvala Bogu protekla kako treba i uspiješno. Naši mališani su odlazili sa trga sa osmijehom na licu, jer su dobili sveske, pernice, bojice, tempere, gumice, olovke itd. Ponosan sam na moje građane i prijatelje što smo i ovu akciju uspiješno realizovali i završili”.

Potrebno je pomenuti takođe da je u nastavku detaljno napisao i novčane vrijednosti uložene u ovu akciju, za ukupno 59 prikupljenih kompleta i kupljen školski pribor utrošeno je 16.570,90 KM. Nakon uspiješne podjele školskih potrebština, komplete knjiga i pribor koji nisu uspjeli podijeliti na Trgu, donirali su Osnovnoj školi Knez Ivo od Semberije.

,,Završili smo i to... Predali smo udžbenike u Osnovnu školu Knez Ivo od Semberije. U tu školu sam ja nekada išao. Ovim putem želim da se zahvalim vama dobrim ljudima koji mi pomažete da svaku humanitarnu akciju realizujemo uspješno. Hvala vam dobri ljudi moji. A mi nastavljamo dalje za baku Ljilju”.

Trajan Janković je poznat po svojim humanitarnim akcijama, od obilježavanja Nove Godine dodjelom paketića socijalno ugroženima, do popravke i renoviranja u kućama socijalno ugroženim ljudima i porodicama, pa je tako obilježio i pomogao u pripremi za novu školsku godinu.

Na njenogovm Instagram profilu @trajobrat možete pronaći humanitarne akcije i broj deviznog i žiro računa ukoliko ste u mogućnosti pomoći i tako učiniti dobro djelo.