Još jedno veliko ime dolazi da uveliča jubilej – 10 godina uspješnog rada Fresh wave festivala u Banjaluci – Hernan Cattaneo, koji će nastupiti u petak 12. avgusta.

Mnogo puta okrunisan kao kralj progressive zvuka, a posljednji put za sada 2019. godine na čuvenim muzičkim nagradama DJ Awards, Cattaneo važi za neprikosnovenog majstora za DJ pultom i producenta sa nevjerovatno dobrom muzičkom selekcijom, koju vješto spaja u ono nešto više od muzike, zbog čega su njegovi setovi, pogotovo na open air nastupima, antologijski, nezaboravni i posebni.

Od Brazilskog Warunga, Yellowa u Tokiju, L.A. Avalona do Stereo Montreala, Burning Mana, Londonskog Ministry of Sounda, jedva da postoji klub, festival ili plesni podijum na planeti koji nije bio poprište maestralnog muzičkog putovanja izvođača iza kojeg u više od 30 godina karijere ponosno stoji 11 albuma, 30 singlova i 50 remix izdanja. Njegova ostavština je nemjerljiva, a ono što predstavlja u svijetu elektronske muzike neupitno je sinonim za najbolje od najboljeg.

Hernan Cattaneo se vraća na najveću binu koja će od 11. do 13. avgusta na jednoj od najstarijih tvrđava u regionu – banjalučkoj tvrđavi Kastel – okupiti neka od najtraženijih muzička imena među kojima su: Adam Beyer, Sama’ Abdulhadi, Technasia, Claptone, Hot Since 82 ali i Buč Kesidi, Senidah, Kukus, Vojko V. Z++, Bad Copy, Smoke Mardeljano, Grše, Mladen Tomic, After Affair, Sinisa Tamamovic, Coeus, Woodie, Nebs Jack i mnogi drugi!

Više informacija potražite na Facebook stranici festivala.