Deset godina nakon što je na svjetski čuvenoj mts Dance Areni nastupio kao zvijezda u usponu, Solomun je danas njen simbol i to kao jedan od vodećih svjetskih elektronskih izvođača. Dugi niz godina ovaj kralj Ibice i svojevrsni rezident EXIT festivala nije mogao i da ga zatvori svojim nastupom, jer su njegove noći na španskom ostrvu bile rezervisane upravo za nedjelju. Za dvadeset godina Exita, u prilici kakva se pruža samo ovog ljeta, Solomun će zatvoriti cijeli festival i to u setu od čak četiri sata što će ujedno biti i najduži nastup u historiji Arene! Svemirskom programu koji EXIT priprema fanovima od 13. do 16. augusta pridružuje se još jedan neprikosnoveni producentski genije, Maceo Plex, koji priprema čak dva nastupa, jedan samostalan, a drugi kao back2back sa ranije najavljenim italijanskim velemajstorima Tale Of Us! Tako je i zaokružena fantastična postava mts Dance Arene koju čine Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Amelie Lens, Black Coffee, ARTBAT, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil i mnogi drugi!

Solomun

Bez obzira nazvali ga Maceo Plex, Maetrik ili Mareil Ito, ovaj ultimativni headliner najvećih festivala i producent maksimalnog tech house zvuka koji je samostalno promijenio elektronsku muziku i obrisao žanrovske granice, za EXIT je više puta ponovio da je jedan od najboljih svjetskih festivala. Štaviše, istakao je da je to “jedino mjesto gde i dan danas ima tremu.” Kubansko-američki muzičar s trenutnom adresom u Barseloni godinama je držao DJ pult u Space-u, Amnesiji i Pachi, vodećim klubovima party epicentra svijeta – Ibizi. U posebnoj augustovskoj večeri scenom mitske Dance Arene dirigovaće zajedno sa milanskim majstorima Tale Of Us gde će se nakon pojedinačnih samostalnih nastupa spojiti u back2back za završetak programa.

Maceo Plex

Proslava dvadesetog rođendana EXIT festivala održaće se od 13. do 16. augusta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svoje nastupe potvrdili su Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Solomun, Maceo Plex, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee, Ofenbach, Burak Yeter, DJ Regard, Roni Size b2b LTJ Bukem, Meduza, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil, 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann, VTSS, SPFDJ, Laibach, Obojeni program Massimo, Goblini, Buč Kesidi, Marko Nastić, , Insolate, Andrew Meller, Ilija Djoković, Kristijan Molnar, Coeus, Space Motion, After Affair, Lag, Monosaccharide i Bokee, a nova imena očekuju se jako brzo.

U prodaji su četvorodnevne ulaznice po cijeni od 118 KM, putem službene stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim mjestima.