Sarajevski bend BoooX donosi nešto novo i osvježavajuće. Album Poluton je elektro-pop proizvod dvojice poznatih umjetnika Berina Tuzlića (dRUMELODY) i Mirze Gole (Blavors), koji se žanrovski odmakao od svega što nastaje u Sarajevu, a sastoji se od 10 pjesama koje, kako kaže Mirza Golo, oslikavaju priče novog vremena i njihov vrijednost je univerzalna za cijeli Balkan.

Za novi singl „Tišina“, koji se nalazi na albumu, urađen je spot, a čiji izlazak je, kako kažu mmuzičari – „malo neuobičajeno – na platformi pandemije“.

Album je objavljen na svim digitalnim muzičkim platformama – Spotify, Bandcamp, Itunes, itd.,te na YouTube-u.

Mirza Golo: „Ponekad se pitam, odakle dolaze te naše pjesme? Mislim da je odgovor u hemiji – između nas u bendu, prvenstveno Berina Tuzlića i mene, jer je album bukvalno nastao tako što je Berin meni slao snimljenu muziku, a ja sam pravio tekstove i otpjevao, da bi Berin i Haris Saračević sklapali to u WooD audio studiju u Sarajevu.

Nadamo se da ćete uživati u bendu BoooX i njihovom prvijencu „Poluton“, jer je BooX “Naizgled jednostavnan, ali ipak sa mnogo iskustva i unikatan“.

Tišina YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=R8DP-Jz478s

BoooX Facebook page: https://www.facebook.com/BoooX-100399214751914

Spotify link: https://open.spotify.com/artist/7KS8LcBtpKA6ATt8kH2KuQ

BooX HD spotovi za TV emitiranje: https://www.dropbox.com/sh/csskphsl5w2leip/AACutlVkIeRsuRrUsQX6E4LMa?dl=0

BoooX Audio za radio stanice: https://www.dropbox.com/sh/xgwfer8xoujp5ca/AACS6LWj2sC6W7gK23xmxgdna?dl=0