Iz zagrebačkog Studija smijeha nedavno je na turneju po BiH i regiji krenuo komičarski dvojac Goran Vinčić i Igor Drljo. U sklopu redovnih stand-up večeri gostovali su u OKC Abraševiću u Mostaru, a mi smo iskoristili priliku da saznamo više o ovom urnebesnom slavonsko-hercegovačkom tandemu.

Gorane pozdrav, prvi put si u Mostaru? Kakvu nam priču donosiš?

”Lijep pozdrav svim slušateljicama, a i slušateljima pogotovo baki nekoj koja ovo sluša, bako pozdrav i tebi. Ja sam Goran Vinčić, ne Višnjić. Inače sam iz Slavonije, Mirkovci  kod Vinkovaca, trenutno sam u Zagrebu. Prvi put sam u Mostaru, probijao sam neku nevinost Hercegovcima, jer družim se samo s ovim i onda mi je ovo bila novost. Niste svi debeli i zdepasti, mislio sam da je to klasika kod vas. Moram priznati da sam dosta oduševljen.’

Publici si se predstavio kao Srbin, Slavonac i filozof…

‘’Najgora kombinacija! I to još trijezni, jer ne pijem. Iz Slavonije, još studiram Filozofski još uvijek. Ako moja baba ovo sluša, nemojte ovo puštati. Rekla je – ti kad završiš faks, ja ću umrijeti, tako da sad me svi gledaju ‘hajde više’. Ali da… Iz Mirkovaca sam, to je tako. Srbin sam. Od rođenja. Neki kažu: stvarno?! Ne bih nikad rekao! Ali eto, smijemo se tim razlikama, to je neka ljepota te komedije da možeš doći u bilo koji grad i smijati se i svojim i tuđim manama.’

Šta ti je trenutno najsmiješnije, pratiš li predizbornu kampanju?

‘’Ja sam isto mislio kandidirati se, onda sam odustao. Onda kad sam vidio neke kandidate, malo me štrecnulo – pa uzet će mi pos’o! Ima tu pjevača, komičara… Strah me za moj posao. Konkurencija je velika, mala bara puna krokodila.

Domaće snage branio je Igor Drljo, mostarski stand up komičar s trenutnom adresom u Zagrebu koji se nakon pauze pojavio pred domaćom publikom.

Iggy, nije te dugo bilo u Mostaru, šta ima novo u tvom životu?

”Novo je što sam zadnjih godinu dana odselio u Zagreb. Klasično je što se uvijek vraćam. Tu sam, nije to preko svijeta, jeftina je karta u Globtouru. Sa stand up-om nisam skoro dvije godine nastupao, drago mi je da smo imali dobar show.

Bio si angažiran i u nekoj seriji u Zagrebu?

”Upoznali smo jednu curu… tako što smo došli zadnji dan kad je dala otkaz u kafiću! Bilo je snimanje britanske serije, uletio sam jednu epizodu kao statista, pa je onda uletila i ta mala uloga. Strike Back se serija zove.

Kakav je mostarski humor kad nisi u Mostaru?

”Mostarci te razumiju, pa im ne kažeš ništa novo! Onda je super kad se predstavljaš publici koja ne zna taj mostarski mentalitet, pa im se predstaviš k’o klasični Mostarac, svakako da to ima svoju prednost. Uglavnom su pozitivne reakcije.

Sad ste na mini turneji po BiH skupa, kako djeluje taj tandem Slavonija-Hercegovina i koji su sve gradovi u pitanju?

”Ma sjajno, sjajno! Jer ustvari mi se ne volimo! Nastupamo u Studiju smijeha u Zagrebu, to je naša kuća, tu radimo, ima nas deset rezidenata koji se smjenjuju. Ovo smo napravili kao neki best of. Kad sam planirao turneju po BiH, rekao sam – pa neću ići bez domaćeg igrača. A ja i ne vozim, on ima auto. Ovo nam je treći dan. Bili smo u Libaru u Bihaću, zatim Banja Luka… Još nas očekuju Fojnica, Žepče, ali prvo odmaramo po Mostaru. Idemo probati mostarske specijalitete, on je rekao da me vodi u McDonalds.

Mini-tour po regiji ovaj dvojac finalizirat će novogodišnjom stand up noći na domaćem terenu, u ovom slučaju zagrebačkom Studiju smijeha.

U međuvremenu OKC Abrašević nastavlja sa stand up-om, na redu je večer sa Srđanom Olmanom, stand up komičarom iz Subotice koji na Abraševe daske stupa 17. januara 2020.