Kad vas TV kutija truje, neka vas truje pametnim stvarima!

Mozganje u ovoj emisiji započeli smo na Zelengori, gdje smo se sa članovima Bosankohercegovačkog herpetološkog udruženja “ATRA” uputili u potragu za zmijama otrovnicama koje naseljavaju našu zemlju.

Susreli smo se sa šarganom i šarkom – dvjema od tri otrovnice koje naseljavaju BiH i koje se skupa sa još jedanaest vrsta neotrovnica nalaze na Crvenim listama ugroženih.

Nastavak emisije je u Sarajevu, na Akademiji Likovnih umjetnosti gdje smo razgovorali o studiju grafike koji je nakon nastavčničkog odsjeka, za master odabrala Amra Softić – jedna od petero novih članica/članova Udruženja likovnih umjetnika BiH.

Na velikodušni poziv prof. Admira Mujkića, petero novih članova ULUBiH-a: Amra Softić, Salem Pezić, Melika Zubić, Amina Mahmić, Anja Grujić serije svojih grafika predstavili su na izložbi “Grafike iz klase br. 1”, u galeriji “Roman Petrović” koju smo posjetili.

Dani arhitekture 2019. u glavom su gradu BiH otvorili razgovore o paradigmama u arhitekturi i drugim važnim temama koje zaokupljaju stručnjake ove oblasti, studente arhitekture i ostale ljubitelje arhitektonskih zdanja i promišljanja o arhitekturi.

Ogromno iskustvo sa ovogodišnjih DA u našu malu kutiju složili su Nedim Mutevelić koji je prije 12 godina u organizaciju ušao kao student; i Dunja Krvavac, studentica Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu i koorditorica volontera.

ATRA 01,00-11,20 Grafika 11, 30-24,47 Dani arhitekture 24,50-44,40

Emina Daut