Ljubiša Preletačević Beli: Tek ćemo sad da kidamo


Ljubiša Preletačević Beli postao je regionalna zvijezda nakon što se prije tri godine kandidovao za predsjednika Srbije. Tada je (ne)očekivano osvojio treće mjesto na predsjedničkim izborima, a onda je nestao sa scene. Beli je neko vrijeme bio izmišljeni lik koji u sebi sadržavao sve osobine političara u Srbiji, a utjelovio ga je muzičar Luka Maksimović, koji je nedavno boravio u Sarajevu.

S njim je razgovarao Amar Bilić.

  1. Gdje si se zatekao u trenutku kada su počele prve restriktivne mjere? Koji su bili tvoji prvi planovi koji su pometeni sa uvođenjem mjera zabrane i karantine?

Taman sam krenuo sa bendom da radim dosta jako, album u pripremi i uleti nam korona klizeći sa dve noge, ali Bože moj, taman smo malo odmorili, tek ćemo sad da kidamo.

  • 2. Koji su ti planovi poremećeni uvođenjem mjera zabrane i karantine? Koje su neke tvoje dnevne rutine koje si morao promijeniti u doba karantine?

Ma ništa specijalno, jedino, ajde, što u ovo doba godine treniram poslije šljake na Košutnjaku, a vikendom budem u Mladenburgu radim u kafani. Jbg, teramo kako drugima tako meni 😂

  • 3. Pokušavaš li steći neke nove pozitivne navike ili si se baš prepustio kolotečini? Jesi li nešto novo saznao o sebi u proteklih mjesec-dva dana?

Radim kao nikad do sad, što kaže ortak Vule “alo kontraš, niko ne radi ti sad našo da radiš”. Posvetio dam se nekom pisanju, razmišljanju, treningu i poslu.

  • 4. Da li ćemo se, prema tvom mišljenju, kao društvo ikada vratiti životima koje smo živjeli prije COVID-a i da li će nam se životni ciljevi i ambicije drastično promijeniti kada COVID napokon bude iza nas?

Ili nas očekuje neka preza*ebana ekonomska kriza ili ćemo nastaviti da živimo/preživljavamo ko pravi majmuni. Nije još trenutak drastičnog menjanja sveta ali uskoro da. *ebem li ga, preživećemo ovo k’o što smo preživeli svašta.

  • 5. Kakvu imas poruku za posjetioce portala op.bhrt.ba? Do sada nismo imali priliku da razgovaramo s tobom, hoćemo li te moći uskoro vidjeti?

Ispratite fb moje stranice Ljubiša Preletačević, John McConey i treću El Pre3idente bend. Ima dobrog materijala na tri različite teme. Budite pozitivni ali ne od korone, uživajte u životu dok možete jer ga na*ebasmo svi skupa. Ljubi čika!