Ljubiša Preletačević Beli postao je regionalna zvijezda nakon što se prije tri godine kandidovao za predsjednika Srbije. Tada je (ne)očekivano osvojio treće mjesto na predsjedničkim izborima, a onda je nestao sa scene. Beli je neko vrijeme bio izmišljeni lik koji u sebi sadržavao sve osobine političara u Srbiji, a utjelovio ga je muzičar Luka Maksimović, koji je nedavno boravio u Sarajevu.

S njim je razgovarao Amar Bilić.

  1. Gdje si se zatekao u trenutku kada su počele prve restriktivne mjere? Koji su bili tvoji prvi planovi koji su pometeni sa uvođenjem mjera zabrane i karantine?

Taman sam krenuo sa bendom da radim dosta jako, album u pripremi i uleti nam korona klizeći sa dve noge, ali Bože moj, taman smo malo odmorili, tek ćemo sad da kidamo.

  • 2. Koji su ti planovi poremećeni uvođenjem mjera zabrane i karantine? Koje su neke tvoje dnevne rutine koje si morao promijeniti u doba karantine?

Ma ništa specijalno, jedino, ajde, što u ovo doba godine treniram poslije šljake na Košutnjaku, a vikendom budem u Mladenburgu radim u kafani. Jbg, teramo kako drugima tako meni 😂

  • 3. Pokušavaš li steći neke nove pozitivne navike ili si se baš prepustio kolotečini? Jesi li nešto novo saznao o sebi u proteklih mjesec-dva dana?

Radim kao nikad do sad, što kaže ortak Vule “alo kontraš, niko ne radi ti sad našo da radiš”. Posvetio dam se nekom pisanju, razmišljanju, treningu i poslu.

  • 4. Da li ćemo se, prema tvom mišljenju, kao društvo ikada vratiti životima koje smo živjeli prije COVID-a i da li će nam se životni ciljevi i ambicije drastično promijeniti kada COVID napokon bude iza nas?

Ili nas očekuje neka preza*ebana ekonomska kriza ili ćemo nastaviti da živimo/preživljavamo ko pravi majmuni. Nije još trenutak drastičnog menjanja sveta ali uskoro da. *ebem li ga, preživećemo ovo k’o što smo preživeli svašta.

  • 5. Kakvu imas poruku za posjetioce portala op.bhrt.ba? Do sada nismo imali priliku da razgovaramo s tobom, hoćemo li te moći uskoro vidjeti?

Ispratite fb moje stranice Ljubiša Preletačević, John McConey i treću El Pre3idente bend. Ima dobrog materijala na tri različite teme. Budite pozitivni ali ne od korone, uživajte u životu dok možete jer ga na*ebasmo svi skupa. Ljubi čika!