Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu organizuje 23. oktobra festival inovacija ”Sarajevo Innovations Festival 2021”.

Pripremila Biljana Matijević, novinarka OP-a.

Iz STELEKS-a, matičnog Udruženja studenata elektrotehnike Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, saopštavaju da je u pitanju festival inovacija čiji glavni sadržaj predstavlja studentska smotra radova gdje svaki učesnik za svojim štandom prezentuje svoj projekat posjetiocima smotre. Osim toga, sadržaj događaja obuhvata i predavanja istaknutih stručnjaka iz prakse, čime će se omogućiti da svi učesnici nauče nešto novo.

Radovi će biti ocijenjeni od eminentnih profesora sa tehničkih fakulteta, a prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade, za prvo mjesto 500 KM, drugo mjesto 300 KM i treće mjesto: 200 KM.

Posebna nagrada dr Branislava Peruničić će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od svih učesnika u vrijednosti od 100 KM. Takođe, svi radovi će biti objavljeni u zborniku radova, koji će biti dostupan svim učesnicima smotre. Predaja radova može se obaviti do 16. oktobra 2021. godine na sljedećim linkovima: LINK 1, LINK 2 ili LINK 3.

Učešće na festivalu je potpuno besplatno!