Dado, Sajja, Jagoda i Ogi se upoznaju na umjetničkom kampu izgradnje mira. Na prvu ih povezuje cinizam i podrugljivost. Međutim, među njima postoji mnogo veća povezanost. Došli su na kamp koji će zauvijek promijeniti njihov život.

Podrugljivci su serija za mlade o drugoj generaciji poslije rata i njenom pokušaju da se izbori sa ratnom traumom i ratnim naslijeđem koje i dan-danas oblikuje živote mladih u BiH. Kroz mnogo humora, ironije, cinizma i iskrene emocije Podrugljivci pričaju priču o suočavanju sa ratnom traumom i jedinstven su umjetnički doprinos mladih u izgradnji mira i povjerenja u BiH.

Autorsku ekipu serije čine: autor i scenarista Anes Osmić, rediteljica Nejra Latić Hulusić i mladi bh. glumci i glumice: Issa Osmić, Ana Tikvić, Hana Kustura, Amar Mujkić, Asja Zara Lagumdžija. Pored njih u seriji se pojavljuju i poznate bh. glumice: Arma Tanović Branković, Minka Muftić, Faketa Salihbegović Avdagić, Lana Zablocki.

Serija je nastala u okviru projekta Laboratorije mira koji sprovode Populacijski fond Ujedinjenih naroda i Fondacija Mozaik uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Koproducent serije je Omladinska novinska asocijacija u BiH.

Sve epizode serije možete pogledati YouTube kanalu.

Za više informacija, Podrugljivce možete pratiti i na društvenim mrežama, na Facebook stranici i Instagram profilu .