Prikazivanjem ruskog dokumentarnog filma “U potrazi za santom”, autorke Natalije Kadirove, u Sarajevu je počeo peti VIVA Film Festival. Festival ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma trajaće do 22. septembra, i održava se u 17 gradova Bosne i Hercegovine.

VIVA Film Festival je međunarodnog i takmičarskog karaktera, a u zvaničnoj selekciji su 94 filma iz oblasti religije, ekologije i turizma, te 17 filmova u kategoriji omladinski bh. film. Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije, “Grand prix” Festivala, a u kategoriji bh. omladinski film, najboljim mladim autorima biće dodijeljene vrijedne nagrade – oprema za budući rad na filmu.

Počelo glasanje za bh. omladinski film

Dragi VIVAŠI, draga omladino, kolege i filmadžije.
Kucnuo je čas odluke. Ko odlučuje?! Pa baš Vi!
Ne trebate čekati punoljetstvo (iako neki jesu) da glasate na izborima i odlučujete o svojoj sudbini, budućnosti.
Vaš glas se pika nakon što pročitate ovaj tekst i sami odlučujete o tome koji film, snimljen na Viva filmskim radionicama, će osvojiti NAGRADU PUBLIKE na VIVA film festivalu koji se održava od 18. do 22. septembra u Sarajevu i još 16 bh. gradova.
Pažljivo pogledajte sve trejlere filmova, glasajte jednim klikom za film koji vam se sviđa, podržite drugare, kolege, prijatelje i one koji će to postati jer svi zajedno na festivalu ćete disati kao jedno.

Kako glasati?

Pogledajte trejlere a potom otvorite aplikaciju za glasanje i kliknite na link koji se nalazi ispod:

https://www.quiz-maker.com/poll2484657x1B264d22-70

Link će vas odvesti na glasačko mjesto gdje ćete samo jednim klikom ispod fotografije filma u krugiću dati svoj glas. I zapamtite, glasati se može samo jednom dnevno!

Festival se održava u 17 gradova Bosne i Hercegovine. Centralna manifestacija je u Sarajevu, a festivalske projekcije su u Kaknju, Varešu, Višegradu, Bijeljini, Lukavcu, Mostaru, Ljubuškom, Vitezu, Bihaću, Prijedoru, Orašju, Goraždu, Kladnju, Visokom, Bosanskom Petrovcu i Prnjavoru.

Nagrade i specijalna priznanja biće dodijeljeni na ceremoniji zatvaranja 21. septembra.