Walk off the Earth je kanadski bend čija popularnost posljednjih godina rapidno raste. To im omogućava da nastupaju širom svijeta i daje podstrek da rade još više.

 

 

Gang of Rhythm prvi je hit benda Walk off the Earth. Bend dolazi iz Kanade i čine ga Gianni Nicassio, Sarah Blackwood, Ryan Marshall, Mike Taylor i Joel Cassady.

Od 2006. godine bend svira, ali svoj prvi značajniji uspjeh su imali tek 2012. godine kada su objavili obradu pjesme od Gotyea Somebody that I used to know. Tada ih je internet lansirao ravno pred vrata najveće izdavačke kuće na svijetu, Columbia Records, sa kojima su potpisali ugovor odmah te godine.

 

 

Nakon toga, popularnost Walk off the Earth-a počela je da raste jako brzo. Njihova muzika korištena je u mnogim televizijskim serijama te igranim i animiranim filmovima, a obišli su i sve značajnije američke talk-show emisije. 2014. godine su pokupili nekoliko kanadskih muzičkih nagrada, a 2016. su dobili Juno nagradu za grupu godine.

Nastupi

Toliko nastupaju da se čini kao da su na vječitoj svjetskoj turneji, ali ipak nalaze vremena za snimanje novih obrada, ali i rad na originalnim pjesmama. Jedna od tih originalnih je Red hands koja se našla na albumu koji je bio prvi pod okriljem Columbia Recordsa.

 

 

Walk off the Earth iza sebe ima 7 EP-ova i 6 studijskih albuma od kojih su posljednja dva ostvarila komercijalni uspjeh, to su albumi R.E.V.O. i Sing It All Away.

Za kraj poslušajte nedavno objavljeni objavili novi singl sa nadolazećeg albuma: