Ona se zove Annie Clark, a poznatija je pod pseudonimom St Vincet koji je preuzela iz stiha pjesme Nick-a Cave-a. Provela je tri godine studirajući Muzički koledž Berklee u Bostonu, ali ga je napustila što je čest slučaj kod mnogih poznatih umjetnika današnjice. Jedan od takvih je i John Mayer.

Nakon toga, bila je angažovana u više različitih bendova gdje je razvijala svoje znanje i vještine. Od 2007. godine počinje izbacivati svoje autorske pjesme, a četiri albuma kasnije, nakon stečenog povjerenja kod kolega i kritičara, ostvaruje svoj prvi značajan komercijalni uspjeh.

“Birth in reverse” – pjesma sa njenog četvrtog albuma, nosi naziv “St Vincet”.

 

 

U oktobru 2017. izlazi njen posljednji album “Masseduction” koji ulazi u prvih deset na američkom bilbordu. Mnogi svjetski printani i elektonski mediji proglašavaju ga najboljim albumom te godine, a muzički kritičari nju i ovaj album opisuju spiritualnim nasljednikom muzičara koje smo izgubili i prethodnoj godini, upoređujući je sa Davidom Bowie-jem i Princom.

Prvi singl sa albuma “Masseduction” je pjesma “New York”.

 

 

 

Annie Clark je 2014. godine nastupala sa Nirvanom u okviru njihove turneje “Rock & Roll Hall of Fame” gdje je izvodila pjesmu “Lithium. Okušala se i u filmskoj industriji gdje je namjenski snimila nekoliko pjesama za franšizu “Twilight”. Također, dizajnirala je svoj model električne gitare zajedno sa firmom Ernie Ball Music Man. Osim toga, poznata je i po svojim liberalnim stavovima o spolu i rodu.

Za kraj poslušajte njenu pjesmu “Los Ageless”.