fbpx

Kadavar je njemački bend osnovan 2010. godine. 

Doomsday Machine je pjesma njemačkog benda Kadavar i to sa njihovog drugog albuma Abra Kadavar kojeg je objavila izdavačka kuća Nuclear Blast 2013 godine.
Ovaj berlinski bend je nastao 2010. godine i jedan su od rijetkih bendova sa kontinentalne Evrope koji su postali nezaobilazni dio sada već ustanovljene retro rok scene.
Njihovi najbolji momenti se dešavaju na binama, a toga su i sami svjesni. Visoka energija njihovog nastupa i mračna atmosfera pjesama i muzike su sasvim očekivano ovaj bend označile kao nosioce occultne rock scene.

Die Baby Die je jedna od najpopularnijih pjesama sa ovog albuma:

Kadavar je ukupno snimio 4 studijska albuma, 2 živa albuma i objavili su nekolicinu EP-ova i singlova. Bend su osnovali dvojica Christopha – gitarista Christoph Lindemann zvani Lupus i bubnjar Christoph Bartelt zvani Tiger. Osim dvojice pokretača benda, sa njima svira i bas gitarista Simon Bouteloup zvani Dragon.
Iako su od samog starta imali dosta koncerata i putovanja, imali su i nekih problema u bendu. Naime, basista Simon je treći u nizu koji se nalazi na toj funkciji, a planirana turneja 2013. godine u SAD-u im je propala zbog problema sa vizama. Ipak, te godine su uspjeli nastupiti na festivalu South by Southwest u Teksasu. Ameriku su posjetili i nešto kasnije nakon što se Simon priključio bendu a svoje izdavačko utočiste pronašli su u Nuclear Blastu.