fbpx

Dvije grupe od kojih je jedna hip-hop, a druga jazz i funk, odlučile su u jednom trenutku da spoje svoje snage i da se usmjere ka autorskom radu. Tako je na Floridi nastao ArtOfficial.

Black birds je pjesma benda ArtOfficial koji je nastao u Majamiju na Floridi, a popularnost su stekli sredinom 2000-ih godina kada su izbacili album za japansku izdavačku kuću koja je sa njima potpisala ugovor nakon što je čula njihovu muziku preko MySpace-a. Nažalost, to im nije pomoglo da uđu u mainstream u Americi, ali ih njihove kolege iz muzičke industrije ipak vrlo poštuju. Činjenica je da ovaj bend i danas ima publiku koja ih vjerno prati gdje god u svijetu da nastupaju.

 

Nastanak benda

Priča o njihovom nastanku je vrlo jednostavna: dvije grupe od kojih je jedna hip-hop, a druga jazz i funk, odlučile su u jednom trenutku da spoje svoje snage i da se usmjere ka autorskom radu. Reperi Logics i Newsense su sa basistom Ralf Valencia-om i njegovim bendom počeli raditi na projektu koji će ih voditi po cijelom svijetu, a da nikada neće doživjeti veliku slavu. Slušajući njihovu muziku, može se ipak zaključiti da im to vjerovatno nikad nije ni bio ni naum.

Osim što sviraju neuobičajenu muziku, članovi benda su i ostvareni studijski muzičari, a Logics i Newsense su svojevrsni starosjedioci underground rep-scene u Floridi. Njih dvojica izbacili su nekoliko svojih vlastitih albuma i EP-ova iako i dalje rade sa bendom.

Pjesma Bags Packed nastala je u suradnji sa Amandom Seales, multitalentovanom američkom pjevačicom. Ova pjesma nije njihov najveći hit, ali im je važna jer su za nju snimili spot, iako je to rijetkost za ovaj bend.