Jedan od najmlađih bijeljinskih odbojkaških klubova „Libero“, prije nekoliko dana uspio je da nadmaši sva očekivanja. Nakon osvajanja druge lige, uspjeli su da se plasiraju u Prvu ligu, a odmah nakon toga i da odnesu pobjedu na prvoj utakmici prvog kola.

Pripremila Danka Zakić, novinarka OP-a.

Odbojkaški klub „Libero“ iz Bijeljine postoji pet godina i sve to vrijeme ulažu velike napore da dokažu da mogu da dostignu vrh odbojkaške scene Republike Srpske, predvođeni trenerima, bivšim odbojkašima koji su i sami postizali velike uspjehe. Nakon niza postignutih uspjeha, uspjeli su da postignu onaj najveći dosad – plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Bojan Kvrgić, trener Odbojkaškog kluba „Libero“ ističe da je ovaj uspjeh veoma značajan kako za klub, tako i za mlade igračice koje su dale sve od sebe da dokažu da su spremne da se nose sa mnogo većim klubovima.

“Odbojkaški klub „Libero“ od svog postojanja, 2015. godine, ide uzlaznom putanjom i tako je i do današnjeg dana kada OK „Libero“ može da kaže da je postigao veliki uspjeh plasmanom u Prvu ligu. Osvajači smo Druge lige – u finalu je pobijeđena ekipa „Borca“. Prva liga je počela i u toku je. Odigrano je prvo kolo i moja ekipa je zabilježila pobjedu u Višegradu rezultatom 3:0.

Znači sigurno veoma puno zato što smo mi mlada ekipa, mlad klub, perspektivan, radimo sa mladim našim kadrovima, ne dovodimo pojačanja sa strane. Znači, ovo su djeca iz našeg grada, naše škole, ovo je nama veliki uspjeh. Lijepo je imati podršku grada pogotovo Gradonačelnika, jer ovo u šta mi ulazimo i takmičimo se u prvoj ligi je jednostavno nemoguće bez podrške grada i gradonačelnika, tako da ovom prilikom želim da mu se zahvalim jer je obećao podršku našem klubu.”

Kvrgić ističe da su im pripreme za takmičenja prekinute situacijom vezanom za pandemiju virusa korona, ali da su oni dali sve od sebe da samostalno održe kondiciju na zavidnom nivou. S obzirom da Prva liga zahtijeva velika sredstva, svjesni su da sami neće moći da sve isfinansiraju, ali imaće veliku podršku kako roditelja, tako i samog grada. Kvrgić kaže da im je ovogodišnji cilj što bolji plasman u Prvoj ligi.

Što se tiče igračkog kadra, mi ćemo zadržati ove djevojčice koje su trenutno tu. Ukoliko bude nekih pojačanja, dobro su došla. Sigurno da ulazimo u viši rang gdje su kvalitetnije utakmice, a na jedan određen način i teže, ali igramo sa svojim kadrom, svojom školom – ovo su djeca koja su izašla iz škole OK „Libero“. Što se tiče finansijske situacije, mi smo održali par roditeljskih sastanaka i predočili roditeljima sa kakvim problemima se susrećemo. Dobili smo podršku roditelja i Grada. Bitno je da se krene u realizaciju, da ljudi pomognu, da Gradonačelnik pomogne i uprava. Tako da mislim da ćemo složiti kockice za ovu sezonu.

Mlada odbojkašica Sanja Dragojlović, igrač Odbojkaškog kluba „Libero“ na poziciji libera, svjesna je da su postigli veliki uspjeg, ali i da to ne bi mogli da nisu bile složne i predane radu i igri. Ona je sigurna da će i dalje nastaviti da se trude i da nižu dobre rezultate.

“Za nas sve ovo je ogroman uspjeh i sve smo ponosne, jer smo mi mali klub i ovo je veoma značajno za na,s jer pokazuje koliko značimo, koliko možemo, koliko se radilo na treningu i svaki red, rad i disciplina daje rezultat. Mi smo došli do našeg rezultata. Za mene je ovo veoma značilo, jer pokazujem samu sebe kao igrača koji može da uradi ovakav posao i koji je spreman da sve da za klub, za svoje igrače i sve.”

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je upriličio prijem za igračice OK „Libero“ koje su postigle ovaj veliki uspjeh. Mićić kaže da su ovakvi mladi talenti veliki ponos za grad i da će sigurno imati i moralnu i finansijsku podršku Grada u svom daljem takmičenju.

“Moram reći da sam ponosan na njih. Oni kažu da su mali klub, a oni su već veliki klub, iako mlad. Pet godina tek postoje, a već su u prvoj ligi RS i to je ogroman uspjeh na kojem želim da im čestitam i da im se zahvalim što lijepo predstavljaju naš grad. Posebno je zanimljivo da oni imaju mlade igrače i igračice i svi su iz Bijeljine i tu negdje – srednja škola. Posebno je bitno da ih u klubu ima više od 150.”

Bijeljina je dobila titulu „Evropski grad sporta“ za 2020. godinu, a ovakvi i slični uspjesi mnogobrojnih sportskih bijeljinskih klubova sigurno dokazuju da ta titula nije bez razloga pripala ovom gradu.