Esma Numanović je ime koje sve češće plijeni pažnju svojom muzikom. Kao vokalistica banda bRend nastupala je širom BiH i ostala je upamćena po svojim vokalnim sposobnostima. Nakon mnogo nastupa došao je njen prvi singl “Mrvice sunca”.

U bendu bRend su svirali: Adi Bektašević za bubnjevima, Svetozar Ćanić za klavijaturom, Arman Alatović a zatim Mirza Begović za basom te Zlatko Karahodžić za električnom gitarom.

Ideja za pjesmu “Mrvice sunca” se rodila iz ljubavnih jada mojih prijatelja koji su napisali tekst. Tekst je čekao neko vrijeme da dobije svoju muziku. Kasnije kad sam sve to čula, odlučila sam da se ta pjesma mora snimiti, iako je bila prikladna nekom arhivu,

kaže Esma.

Tekst i muziku za pjesmu napisao je Zlatko Karahodžić. Prvobitna ideja Elmina je bila izbaciti ljetni hit, ali pošto je ljeto već bilo prošlo, a pjesma “Mrvice sunca” je bila spremna i tako je ona postala prvi singl ovog benda – i to proljetni.

Ova pjesma govori o neuzvraćenoj ljubavi i o tome kako proljeće nekada može biti jako bolno, ali opet ima ljepotu zbog mrvica sunca.

Esma misli da se alternativna muzička scena ponovo rađa nakon nekog vremena kad je nije bilo:

Postoji već nekoliko bendova koji sviraju netipične stvari, a nadam se da ćemo i mi krenuti tim stopama. Danas je poprilično teško baviti se autorskim radom jer se ne nailazi na odobravanje, prosto ljudi misle da je bolje nešto što se već desilo,

smatra ova diplomirana pravnica i dodaje da planira uskoro osnovati novi bend. A vi sada uživajte u pjesmi: