fbpx

U namjeri da djeci i mladima pošalju poruke o opasnostima koje vrebaju sa društvenih mreža, Deutsche Welle ujedinio je nekoliko YouTubera iz regiona, koji su na kanalu Najbolji ortaci objavili pjesmu Klikbejt.

U okviru projekta “YouTube Ethics” u suradnji sa Deutsche Welle Akademie, a uz podršku Federalnog ministarstva za ekonomsku kooperaciju i razvoj Njemačke, YouTubera iz regiona kreirali su zajednički video i pjesmu Klikbejt.
Youtuberi sa kanala Najbolji ortaci, Cone, Dex Lik, Dule AXE, Duxa, Jenni Martin, Kovalska u suradnji sa ekipom zaduženom za muziku i video, pjesmom Klikbejt željeli su na moderan način skrenuti pažnju na trendove i opasnosti koje vrebaju sa društvenih mreža.

Ja sam jedan od influensera u regionu koji snima za decu. Dobio sam poziv da budem u ovom projektu koji na neki način pokušava da otvori oči našim pratiocima šta se dešava i šta neki jutjuberi rade, a što ne bi trebali. Neke od tih grešaka su da tjeraju svoje pratioce na drame i rasprave, te da daju loš primer za alkohol, pušenje, kockanje i sl.

kaže Filip Milenkov sa kanala Najbolji ortaci.
Filip ovaj kanal vodi sa svojim najboljim prijateljem Stjepanom Lazićem nepunu godinu dana a za taj period uspjeli su steći 185 000 pretplatnika. Kanal koriste da preko njega predstave svoje talente, prvenstveno glumačke i muzičke.

Projekat “YouTube Ethics” i pjesma Klikbejt predstavljeni su na BalkanTube Festu u Sarajevu.

Ovaj festival je jedna odlična kreacija jer nam dozvoljava da se spojimo sa publikom. Osim toga, nama iz Klikbejt ekipe ovaj festival je važan jer nam omogućava da publici i uživo pokažemo šta želimo da im poručimo kroz taj projekat,

smatra Filip i mladima koji imaju želju da postanu YouTuberi savjetuje da budu svoji i autentični da bi uspjeli.

 


Inda Čaušević
Ekonomistica sa novinarstvom u srcu. Trenira CrossFit.