Nešto više od mjesec dana ostalo je do održavanja osmog izdanja Sea Dance Festivala na koji su dolazak potvrdile, između ostalog, dvije vodeće globalne techno zvijezde – Nina Kraviz i Anfisa Letyago. Festival će biti održan od 26. do 28. avgusta na predivnoj plaži Buljarica kod Budve.

Neprikosnovena Nina Kraviz, jedna je od tri najveća ženska imena svjetske elektronske scene posljednje decenije uz Charlotte de Witte i Amelie Lens. Nini će se na lajnapu Sea Dancea pridružiti jedinstvena Anfisa Letyago, Italijanka u nevjerovatnom usponu koja premijerno stiže u Crnu Goru. Izuzetno talentovana i harizmatična Anfisa će od trija na vrhu ovog ljeta napraviti kvartet, kao apsolutno prvo ime nove generacije techno izvođača. Uz njih svoj dolazak na Sea Dance isplanirali su i Ilija Djoković, Dino R, Dino Ganić i Proximus, a svi zajedno pridružuju se ranije objavljenim Ani Đurić Konstrakti, Dubioza Kolektivu i KALUSH Orchestru.

Jedna od najvećih DJ zvijezda današnjice, jedinstvena Nina Kraviz poslije četiri godine se vraća u tirkiznu uvalu plaže Buljarica. O njenom usponu na muzički Olimp najbolje govori priznanje MixMaga, jedno od najprestižnijih za elektronsku muziku, koji ju je i zvanično proglasio za najboljeg DJ-a na svijetu! Vodeći elektronski i svjetski festivali kao što su EXIT, Awakenings, Time Warp, Movement i drugi, upisali su je kao svoju nespornu hedlajnerku, a crnogorska publika i dalje pamti njen spektakularan nastup sa jubilarnog petog izdanja Sea Dance festivala 2018. godine.

Anfisa Letyago apsolutno je vodeće techno ime nove generacije. Sezona pred nama postaviće je u prvi red mnogih velikih svjetskih festivala, a na talasu tog superjakog hypea sletiće i na plažu Buljarica na njezin prvi crnogorski nastup! Odlučujući momenat u njenoj karijeri dogodio se 2018. godine kada je upoznala Carl Coxa na Siciliji i dala mu USB sa svojim trakama, koje je on potom puštao cijele noći, a dva mjeseca nakon toga, King Carl ju je pozvao da producira muziku za njegov Intec Digital lejbl. Početkom 2021. godine preorijentisala se sa tvrdog tehno zvuka EP-jem „Listen“, koji je potvrda njene sklonosti ka eksperimentisanju i sjajnoj intuiciji. Ovaj EP je i prvo izdanje njenog ličnog lejbla N:S:DA, odnosno Niside, koji nosi naziv po vulkanskom ostrvu u blizini Napulja.

Sea Dance festival nastavlja sa dobrom praksom davanja prostora crnogorskim i regionalnim mjetnicima, pa će se tako čarobnicama svjetske elektronske scene pridružiti i sjajna tehno postava koju čine Dino R, Ilija Đoković, Dino Ganić i Proximus!

Na ovogodišnjem izdanju dobitnika nagrade za Najbolji evropski festival nastupiće i već objavljena muzička imena iz regiona i Evrope: najtraženije muzičko ime Balkana Ana Đurić Konstrakta, pobjednici Evrovizije KALUSH Orchestra, kao i jedan od najvećih regionalnih bend posljednje decenije Dubioza Kolektiv, a uskoro će biti objavljeno još izvođača od kojih će neki takođe po prvi put nastupiti u Crnoj Gori.

Ulaznice su dostupne preko ove stranice, kao i prodajne mreže u Crnoj Gori i online.


Biljana Matijević
Diplomirani novinar sa 15+ godina iskustva. Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.