Свечано отварање DAAD зимске школе ,,Очекуј неочекивано! Упознај разноликост екологије, језика и културе у Босни и Херцеговини” заказано је 13. фебруара 2023 године на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Полазнике Зимске школе поздравиће проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци проф. др Далибор Кесић, декан Филолошког факултета проф. др Биљана Бабић, продекан за научноистраживачки рад и међународну сарадњу Филолошког факултета проф. др Зорана Ковачевић и шеф Катедре за њемачки језик и књижевност проф. др Дијана Црњак.

Универзитет у Бањој Луци ове је године по први пут домаћин ДААД Зимске ,,Очекуј неочекивано! Упознај разноликост екологије, језика и културе у Босни и Херцеговини”, а која се одржава од 9. фебруара до 1. марта 2023. године.

Учесници ове школе током, током боравка у Бањој Луци ће имати прилику да кроз интензивне курсеве српског језика, предавања наших стручњака са Универзитета из области енергетике, екологије и културе и обиласке значајних споменика културе, природних љепота наше упознају културну, еколошку и привредну разноликост наше регије.

У склопу школе, студенти ће кроз предавања наших универзитетских професора између осталог учити о историји Бање Луке, њеној културној разноликости, њемачко-српским културним везама и сл. Такође ће имати вођени туристички обилазак града који укључује обилазак најзначајнијих споменика културе, али ће имати прилику и да посјете неке од институција и установа као што су Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, Народно позориште Републике Српске, Музеј савремене умјетности Републике Српске, те да се упознају са културним програмом  Културног центра ,,Бански двор”.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.