Концертом најпознатијег бањалучког џез састава „Комбајн квартет“ у студију „Џеп“ (Господска улица, простор Студентског позоришта) вечерас (17.02.2022.) у 20.30 сати почиње с радом клуб Џеп, чији је идејни творац Небојша Курузовић, један од оснивача овог музичко/и поетског студија.

Ријеч је о реномираном саставу који ће поред своје ауторске музике изводити и џез стандарде. 

Комбајн квартет је настао 2012. године у Бањалуци. Чине га четворица ентузијаста и умјетника: Милан Савић, дипломирани академски музичар, професор клавира, пијаниста и диригент, Стефан Тешановић, будући доктор медицине, врсни гитариста бенда, Дејан Ђорђевић, дипломирани академски музичар, професор контрабаса и гитаре, Дејан Тркуља, дипломирани академски музичар, магистар кларинета, докторанд на Академији уметности у Новом Саду, доцент професор на Академији умјетности Бања Лука и бубњар бенда.

Небојша Курузовић: „Узимајући у обзир да се у неколико наврата у Бањалуци отварао и нажалост затварао џез клуб ми смо одлучили да не прекидамо ту традицију. Жеља нам је да студио „Џеп“ барем једно вече претворимо у џез клуб у коме ће те моћи уживати у одличној атмосвери џез свирке уживо.  Такође желимо да анимирамо и музичаре али и представнике града како би се створили предуслови за отварање и дуготрајан рад џез клуба у нашем граду.  Нису закони већ управо овакви музички клубови они који неку заједницу чине градом“

Након завршеног концерта, једнодневни џез клуб неће битиу прилици да ради и даље, а са радом и редовним репертоаром ће да настави музичко-поетски студио „Џеп“ у простору Студентског позоришта у Господској улици. 

Иначе, у истим просторијама сутра ће бити одржана Свечана академија поводом 45 година од оснивања бањалучког Студентског позоришта.


Biljana Matijević
Novinarstvo smatra avanturističkim sportom sa beznadežnim Servantesovim entuzijazmom. Optimista.