Drugi dan Juventafesta počeo je uz smijeh sa komedijom “Niskomasni život” iz Češke Republike (Osnovne umjetničke škole Louny), a završio predstavom “Samo san” Zagrabečkog kazališta mladih – Učilište, u svijetu gdje tama postaje jedina realnost.

 

Kroz predstavu “Niskomasni život”, mladi glumci: Karel Kopta, Jana Sušická, Tereza Frélichová i Adéla Kočinová publici su na humorističan način sjajno dočarali jedan društveni problem prisutan u savremenom dobu.

Kako kaže redateljka predstave, Oksana Kaplanova, predstava se bavi svakodnevnim problemima mladih u društvu.

 

Naša predstava je komedija o ženama i odnosu koji one imaju sa hranom. To je veliki problem za njih. Sve žene vole jesti ali i biti vitke i lijepe. Kada smo razgovarali o tome koju predstavu da spremimo, pitala sam djevojke koje glume u predstavi koji su njihovi svakodnevni problemi. Rekle su mi da najviše žele da budu lijepe, vitke i savršene. Poslije malo razmišljanja pronašli smo scenarij slovačkog pisca Vilijama Klimačeka posvećen upravo ovoj temi. Radili smo našu predstavu po tom scenariju uz male izmjene kako bi bio bliži mlađoj publici.

Ovdje u Sarajevu nam je sjajno. Niko od nas dosad nije bio u Bosni i Hercegovini i zaista nam se sviđa ovdje.

 

Mračni svijet kroz predstavu  “Samo san” Zagrebačkog kazališta mladih

 

U Pozorištu mladih zatekli smo ekipu predstave “Samo san” koji su se na generalnoj probi
spremali publici ispričati ovu divnu priču rađenu po motivima stripa “Sun City”. Zagrebačko kazalište
mladih – Učilište, iz Hrvatske, vodi nas u jedan mračan svijet gdje je tama postala jedina realnost.
U tom svijetu se pojavljuje jedan dječak koji crta obrise sunca po mračnim fasadama.

Da li njegova nada u bolje sutra i želja da uvede pozitivne promjene u taj mračan svijet promijeniti tu tamu ili će unijeti nemir u njegove sugrađane?